dinsdag 22 februari 2011

Tutti Frutti is succes op Vlaamse scholen
Iets meer dan de helft van de Vlaamse scholen nam vorig schooljaar deel aan de schoolfruitactie 'Tutti Frutti'. Bijna negen op de tien deelnemende scholen zijn erg tevreden over de actie en 98 procent doet dit jaar opnieuw mee. Dat blijkt uit een evaluatie in opdracht van Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).
 
Tutti Frutti is een fruitproject van de Vlaamse overheid met als doel kinderen en jongeren meer fruit te leren eten door ze fruit aan te reiken op school. Scholen die deelnemen kunnen een subsidie krijgen voor contracten met fruitleveranciers die wekelijks fruit leveren aan de school om aan de scholieren te verdelen.

Fruitabonnement
De helft van de scholen doet mee aan Tutti Frutti, waarvan de overgrote meerderheid met een gesubsidieerd fruitabonnement werkt. Zes procent van de scholen doet enkel mee aan de 'fruit in de boekentas'-campagne, waar geen subsidies tegenover staan.
De deelnemende scholen zijn overwegend tevreden over de actie. Ze zijn vooral positief over het promotiemateriaal en de kwaliteit van het fruit. Minder positief is de administratieve procedure die aan de actie vast hangt. (belga/tma)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten