dinsdag 18 januari 2011

Help Papillon Bleu

Dit is een oproep van Johan Seynaeve de vorige coördinerend directeur van onze scholengemeenschap. Zoals u al dan niet weet is meneer de directeur Hans Van Den Haesevelde zijn opvolger als coördinerend directeur . Onlangs kreeg hij dus onderstaande oproep in zijn mailbox:
Geachte directeur,

Zoals je weet ben ik reeds lang actief met een project in Senegal. Vorig jaar konden we —als kroon op het werk—een gloed­nieuw schoolgebouw inhuldigen in Pikine, voorstad van Dakar. Toch is dat niet het einde van het project…

Tijdens mijn laatste bezoek (maart 2010) ontdekte ik een piepklein schooltje waar an­dersvalide kinderen worden opgevangen: LE PAPILLON BLEU. Met amper twee lo­kaaltjes verricht men daar goed werk. Toch vroeg de verantwoordelijke onze hulp: eerst en vooral voor een derde lokaal. Dit heb­ben we ondertussen gerealiseerd.

Momenteel zijn we nog op zoek naar schoolmateriaal en werkgerief voor de kin­deren. En hiervoor wil ik jullie hulp inroe­pen, dit met onze goede samenwerking in de scholengemeenschap Sint-Michiel in het achterhoofd.

Dit is het verlanglijstje:
· Schriften en tekenpapier
· Krijt
· Stiften, balpennen, potloden
· Verfbussen en penselen
· Pluchen dieren, kussens
· Knutselmaterialen,
· Educatief spelmateriaal
· Rekenblokkendozen
· Heel makkelijke Franse leesboekjes
· En zo verder ….
Misschien kan je als school wat materiaal schenken? Misschien hou je een inzamel­actie onder de leerlingen
De Belgische zeemacht (het schip “Godetia”) zal op 10 februari een massa hulpgoederen voor ons aan boord nemen. Ook het materiaal voor PAPILLON BLEU dat we nu inzamelen. Eind februari vaart de Godetia naar DAKAR.
Hopelijk mag ik op de medewerking reke­nen van U en uw leerlingen. Geef me een seintje als je al dan niet meewerkt. Ik kom dan ook het materiaal ophalen in de 1e week van februari…
Alvast dank voor de aandacht die U aan deze mail schenkt!
Indien je over material beschikt gelieve het dan aan de klastitularis te overhandigen, met de vermelding Papillon Bleu. Dank bij voorbaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten